Yoğun bir sürecin ardından 2019 Yerel Seçimleri başarılı bir demokrasi ikliminde gerçekleştirildi. Seçim sonuçlarının ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bu seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte ülkemiz 4,5 yıl sürecek kesintisiz bir istikrar sürecine girmiştir. Yani artık iş yapma, üretme, memleketimizi ve milletimizi geliştirme vakti…
Beklenen gerçekleşti. Ak Parti yine en çok oyu aldı. CHP ve seçime katılan diğer partileri de demokratik seçim iklimini korudukları için kutluyoruz.
Ortak hedefimiz Türkiye’nin güçlü bir demokrasi, sosyal kalkınma ve kapsayıcı bir büyüme modeline dayalı, dünyada rekabet gücü yüksek bir ekonomi olmasına odaklanmak olmalıdır.
Döviz kurlarında yaşanabilecek hareketliliğin sürekliliği, yükseliş veya düşüşlerin piyasayı hareketli tutacağı bir gerçek, ancak hükümetin uzun yıllar iktidarda kalacağı gerçeği istikrarı sağlayacaktır.
Ancak artık seçim riski kalmadığından, cari açık kararları ne olursa olsun ülkemiz ekonomisinin etkilenmeyeceğini bilmemiz ve buna göre yaşamamız lazım.
Seçim sonuçları hayırlı olsun. Hepimiz farklı düşüncelerle milliyetçi ve vatanseveriz. Vatanseverlik; birliktir, dirliktir, bütünlüktür, sulhtur, huzurdur.
Tüm dünya ‘İstikrarlı bir Türkiye var mı?’ ona bakacaktır. Yatırımın, üretimin ve de istihdamın artması. Ekonominin büyümesi, refahın yükselmesi birlik ve beraberlik görüntümüz ile mümkün olacaktır.
Bütün bunları gerçekleştirme sorumluluğu hepimizindir, kim nereye oy verdiyse haktır, oy hakkı ve halkın oylarıyla belirlenen yöneticiler işlerini en iyi şekilde yapacaktır.
Gün birlik beraberlik gün işimize bakma günüdür.
Hepinize iyi bir hafta dilerim.

Hayrettin ÖZAYDIN
TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı