11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen online toplantıda, “Patronlar Zirvesi” temalı organizasyon ön değerlendirmesi ele alındı. Toplantıya Hayrettin Özaydın, Nezih Kuleyin, Zafer Küçükateş, Eylem Kehribar, Cem Bilsel, Mert Özaydın ve Özge Gürses katılım sağladı.
Toplantıda, uydu ve uzay sanayi sektöründe alıcı, üretici ve kamu temsilcilerini bir araya getirecek, sektörün ihtiyaçlarına doğrudan cevap verebilecek yeni bir organizasyon ihtiyacı değerlendirildi. Planlanan etkinliğin sektör açısından işlevsel ve ticari fayda sağlayan bir platform oluşturabileceği ifade edildi.
Organizasyon için düşünülen “Patronlar Zirvesi” isminin yeterince kapsayıcı olmadığı değerlendirilerek, “patronlar” ifadesini içermeyen daha kurumsal ve sektöre uygun alternatif isimlerin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Etkinliğin yalnızca özel sektör değil, kamu tarafını da kapsayan bir yapıda olması gerektiği vurgulanırken, özellikle bakanlık seviyesinde katılım ve davet sürecinin organizasyonun başarısı açısından kritik önemde olduğu belirtildi.
Toplantıda ayrıca organizasyonun Kıbrıs, İstanbul veya Ankara’da düzenlenebileceği değerlendirilirken; ulaşım kolaylığı, prestij, kamu katılımı ve konaklama imkanlarının dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Etkinliğin 1 tam gün ve en fazla 1 gece konaklamalı olacak şekilde planlanmasının daha uygun olacağı görüşü paylaşıldı.
Organizasyonun en erken Ekim/Kasım 2026 döneminde gerçekleştirilmesi öngörülürken; isimlendirme, hedef katılımcı profili, kamu davetleri, lokasyon, katılım bedeli ve gelir modeli gibi başlıklarda detaylı çalışma yapılmasına karar verildi. Ayrıca dışarıdan getirilen katılımcılar için gelir paylaşım modelinin %70 – %30 şeklinde uygulanabileceği değerlendirildi.
