SN BAŞKAN ÖZAYDIN, YÜKSELEN ENFLASYONUN, SERVİS HİZMETİNE OLUMSUZ ETKİLERİ ÜZERİNE DİKKAT ÇEKİYOR

“Markanızın değeri, servis hizmetinizle özdeşlemektedir.” şeklinde açıklama yapan Sn Başkan Hayrettin Özaydın, yükselen enflasyon oranları ve asgari ücret zamlarının piyasaya olan olumsuz etkileri adına dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İller bazında yapılan araştırmalara ve il oda başkalarından alınan verilere göre, enflasyonun piyasaya olan etkisi, servis hizmetlerini ve eleman çalıştırma oranlarını büyük ölçüde etkilemektedir.

Ticaret Bakanlığı’na giden şikayetlerin en önemli ana sebebi , servis hizmetlerinin yetersizliği ve  kalitesizliği yönündendir. Burada elektronik sanayi markalarının, hem ürünlerinin sevkiyatı hem devreye alma hem de yasal sorumluluk olan garanti süreçlerinde servis noktalarına önemli görev ve hizmet düşmektedir.

Sn Özaydın, Haksız rekabeti ortadan kaldırmak adına tüm servis noktalarının hatırı sayılır zamla ( en az %70) döngüsünü sağlayabilecek noktaya taşımalıdırlar. Aksi takdir de montaja gidecek ya da işyerlerinde tamir hizmeti verecek tekniker bulmakta çok zorlanılacağına dikkat çekti.