Tuyad Faaliyet Raporu

Nisan / Temmuz 2016

Çalışma Raporu

Faaliyet konu başlıklarımız,

1.       “Bilişimde Girişimcilik” konulu konferans yapılmıştır.

2.      Gümrük ve Dış Ticaret İşlemlerinde Risk Analizi ve Sonradan Kontrol Uygulamaları Toplantısı’ na sektör adına katılım yapılmış ve sorunlar dile getirilmiştir.

3.      Haksız rekabeti önlemek adına Uydu alıcılarında TRT bandrol kullanılması ve desteklenmesi adına bildiri yayımlanmıştır.

4.      Şifreli kanalların illegal olarak izlenmesine karşılık “TUYAD her türlü yasa dışı yayın izleme sistemine karşıdır” deklarasyonu yayınlanmıştır.

5.      İTO 67. telekomünikasyon komitesinde sektör adına temsil çalışmaları yapılmıştır. Sektör sorunları ve uygulamalı başlıklı zümre toplantısı gerçekleşmiştir.

6.      TKGS kullanım hizmeti TUYAD kurumsal üyelerine ücretsiz olarak verilmesi ve yaygınlaştırılma çalışması yapılmıştır.

7.      TUYAD derneği genel anketi yapıldı, değerlendirmeye göre konular hakkında çalışma yapıldı.

8.      DİJİTAL YAŞAM dergisi 14. sayısı yayın hayatına başladı. Sektör ihtisas konularında yazılar, firma Arge ve teknik birimlerinden talep edildi ve yayınlandı.

9.      TUYAD merkez ofisinde çeşitli konularda Zümre toplantıları düzenlendi.

10.  Marmara Üniversitesi TUYAD işbirliği ile uydu teknolojileri seminerleri yapıldı

11.  DVB-S2 ve DVB-T2 digitag konferansına katılım yapıldı. Öncesinde toplantıya rapor gönderildi.

12.  RTUK katılımı ve sektör firmalarımız ile Karasal dijital ve son teknolojiler toplantısı

13.  TUYAD SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ Şırnak Akçay Gençlik Merkezi işlevi devam ihtiyaç ve gereklerin gönderimi sağlandı yapıldı.

14.  TUYAD, TRT HABER kanalında canlı yayına katılarak uydu anten kullanımı ve gelecek teknolojileri hakkında bilgi verildi.

15.  Uydu alıcıları TV’de satış kampanyalarında yapılan yanlış ve yanıltıcı reklamların durdurulması için kurumlara yazı yazıldı ve durdurma kararı çıkarıldı.

16.  DÜNYA UYDU BİRLİĞİ Türkiye’de kurulması hakkında uluslararası platformda görüşmeler yapılmış ve GVF ile daha etkin çalışma konusu uygun görülmüştür.

17.  WICS organizasyonunda 25 oturumunda Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminde TUYAD tanıtımı yapıldı.

18.   BİLİŞİM FUARI’na standlı katılımda bulunuldu ve üyelerimiz tanıtıldı.

19.  GVF Başkanlığında GLOBAL VSAT FORUM & TUYAD toplantısı ve orta doğuda acil eylem uygulama merkezi anlaşması yapıldı.

20.  “TUYAD Sektörel istişare ve İmalatçılar Toplantısı” yapıldı. Prensip anlaşmaları sektör temsilcileriyle alındı ve başarı ile uygulandı.

21.  RTÜK merkez İstanbul ofisinde  TUYAD firmaları ile teknik toplantı yapıldı.

22.  Hannover Cebit 2015’te TUYAD ve Almanya Heyeti ile Türk Alman İş adamları derneği arayışlar toplantısı yapıldı.

1. TRT Hasılat Daire Başkanlığı ile TUYAD kurumsal üyeleri ortak çalışma planlaması yapıldı

1. ANGA ve CABSAT fuarında TUYAD kurumsal üyeleri broşürleri ve dergi dağıtıldı.

1. Uluslararası sektör dergisine sektör ve Türkiye’de üretim çeşit ve kapasiteleri satış kolaylıkları hakkında bilgilendirme verilmedi.

1. TSE, HYB belgelendirmelerinin San. Bak. Garanti belgesi ile aynı süreye getirilmesi, iki yıllık vizelerin uygulanması konusunda çalışma yapılması.
  2. Toplu dağıtım sistemlerinde kullanılan donanım ve proje standardı için imalatçı firmalar ile toplantı ve çalışma gruplarının oluşturulması.
  3. www.tuyad.org ve sosyal medyada formalarda TUYAD ve sektör adına tanıtıcı çalışma yapması adına birim oluşturulması ve idamesi,
  4. Türkiye İş Kurumu genel müdürlüğü ile piyasa analiz çalışması yapıldı.
  5. Mesleki yeterlilik kurumuna UYDU ve KABLO montajcı konu başlıklı eğitim konuları açılması adına yazılı rapor verildi. İTO ortak çalışmamız devam etmektedir.
  6. Uydu alıcısı satışının dokuz taksit sistemine girmesi BDDK’ya TUYAD görüş raporu verildi.
  7. Ekonomi bakanlığı ithalat genel müdürlüğüne müracaat ile çanak anten ve uydu alıcısı ithalatına fon koyulması çalışmalarımız devam etmektedir.
  8. TTM Akademi Marmara üniversitesinde kurulum çalışmaları devam etmektedir.
  9. TUYAD üyelerine URGE çalışması yapılması adına VOYTES firması ile anlaşma sağlandı süreç devam etmektedir.
  10. URGE için Ekonomi Bakanlığı tarafından Ön onay alındı
  11. Multiswitch standar ve saha satış fiyatları hakkında uzlaşma toplantısı düzenlendi
  12. TUYAD Geleneksel iftar yemeği düzenlendi. Katılımcılara Anı kalemi hediye edildi.
  13. Sektörel çeşitli bölgelerde Esnaf ziyaretleri yapıldı
  14. TV yayın hakları ülkemiz ve dünya uygulamaları çalışması düzenlendi.
  15. Çevre atıkları, çevre bakanlığı uygulaması durduruldu ve yeni düzenlemede yer alındı
  16.  2016 yılı yurt içi ve yurt dışı fuar ve kongre tanıtım çalışmalarımız çerçevesinde yedi il ve sektör istişare toplantıları düzenlendi
  17. Yurt dışı :  Cabsat Dubai, Angacom Köln , Ibc  Amsterdam , Turkmentel Türkmenistan, CeBİT Hannover, Global Space Congress Abu Dhabi, Gsma Mobile World Congress Shanghai, Canton Fair Guangzhou Çin, Hong Kong Electronics Fair Çin, IFA Berlin, Bakütel Bakü, GVF, Convergence India,Broadband World Forum London,
  18. Yurt içi :   CeBİT  İstanbul,  Isaf  İstanbul, İto,  Led & Led Lighting İstanbul , ITVF İstanbul, Lightech İstanbul, fuarları ile TUYAD tanıtım barter çalışması düzenlendi

Tüm yapılan çalışmalar web sitemiz ve sosyal ağlardan tüm sektöre duyurulmuştur.